COLLAGEN PLUS,ACTIVITE & GLUTACURCUMA                             

ACTI VITE  

Harga pasaran : RM 130 (30kapsul)
Harga ahli 97.50


terlaris dipasaran!!!Nak kulit putih gebu macam bayi? Activite dari Giffarine, mencerahkan kulit dalam masa yang singkat.Tidak perlu lagi suntikan untuk mencantikkan kulit anda.Hanya dengan 2 kapsul sehari kulit anda akan menjadi cerah dan halus.Parut dan jeragat juga akan hilang.Diadun dari ekstrak marin laut dalam dan herba terpilih ini dapat menyelesaikan masalah kulit anda dalam masa yang singkat sahaja.Sudah ramai yang mencuba dan menikmati hasilnya.


Terdapat testimoni kesan boleh dilihat seawal 7hari!walaubagaimanapun, ia bergantung pada masalah pada kulit anda. Tetapi kesan akan dapat dilihat juga dalam 1kotak.


Glutathione sudah lama terkenal dikalangan artis2 dan selebriti antarabangsa dan juga di Malaysia. Juga dikenali dengan gelaran Master Antioxidant. Pengambilan Glutathione dengan cara berterusan akan membuat kulit semakin putih dan cerah. Glutathione juga akan membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.


**PRODUK INI DAPAT MEMUTIHKAN KULIT ANDA DALAM MASA YANG SINGKAT DAN TELAH DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA..... 

Fakta saintifik tentang Glutathione & nutrisi untuk penjagaan kulit anda.


Glutathione dijumpai dalam sel tubuh manusia.Ini adalah Tripeptide terdiri


daripada 3 Asid Amino iaitu glutamate,sistein dan glisin.


Ciri-ciri utama Glutathione adalah :
1) Ia menghalang proses sistesis melanin,iaitu kehadiran pigmen gelap di kulit yang


menyebabkan warna kulit lebih terang & cerah.


2) Glutathione adalah agen antioksida yang berkesan bagi membantu melambatkan

proses degenerasi sel.


3) Kurangnya Glutathione akan mengarah kepada stress oksidatif. Glutathione memainkan peranan

dalam proses pemutihan kulit dengan mengurangkan pengeluaran pigmen kulit.

Ini akan mengganggu pusat metabolism bagi pembentukan melanin dalam kulit.


Apabila berlaku stimulasi oleh sinar matahari @ kepanasan melanosit di kulit kita akan menghasilkan eumelanin,pigmen hitam,phaemelanindan pigmen merah. Kita biasanya melihat warna kulit berubah gelap selepas terkena sinar matahari kerana munculnya pigmen hitam yang lebih kuat. Dalam sintesis melanin, kehadiran Gluthatione akan menhalang fungsi enzim tirosinase yang bertanggungjawab dalam pengeluaran eumelanin. Sebagai antioksidan kuat,glutathione juga menghalang spesis oksigen reaktif dan peroksida,yang mampu merangsang enzim tirosinase. Kesan akan antioksidan berterusan selagi ada gluthatione.Pada akhirnya,tona kulit ternyata lebih cerah

Fakta saintifik tentang Glutathione & nutrisi untuk penjagaan kulit anda.
Glutathione dijumpai dalam sel tubuh manusia.Ini adalah Tripeptide terdiri daripada 3 Asid Amino iaitu glutamate,sistein dan glisin.

Ciri-ciri utama Glutathione adalah :

1) Ia menghalang proses sistesis melanin,iaitu kehadiran pigmen gelap di kulit yang

menyebabkan warna kulit lebih terang & cerah.

2) Glutathione adalah agen antioksida yang berkesan bagi membantu melambatkan

proses degenerasi sel.

3) Kurangnya Glutathione akan mengarah kepada stress oksidatif.

Glutathione memainkan peranan dalam proses pemutihan kulit dengan mengurangkan

pengeluaran pigmen kulit.Ini akan mengganggu pusat metabolism bagi pembentukan

melanin dalam kulit.

Apabila berlaku stimulasi oleh sinar matahari @ kepanasan melanosit di kulit kita akan menghasilkan eumelanin,pigmen hitam,phaemelanindan pigmen merah. Kita biasanya melihat warna kulit berubah gelap selepas terkena sinar  matahari kerana munculnya pigmen hitam yang lebih kuat.
Dalam sintesis melanin, kehadiran Gluthatione akan menghalang fungsi enzim tirosinase yang bertanggungjawab dalam pengeluaran eumelanin.
Akibatnya,phaeomelanin dihasilkan bukannya eumelanin seperti yang
ditunjukkan didalam gambar di bawah. Sebagai antioksidan kuat,glutathione
juga menghalang spesis oksigen reaktif dan peroksida,yang mampu merangsang
enzim tirosinase. Kesan antioksidan berterusan selagi ada gluthatione.
Pada akhirnya,tona kulit ternyata lebih cerah

KEBAIKAN GLUTATHIONE
Glutathione bukan hanya berperanan sebagai agen pemutih kulit tetapi ia jugak untuk
 • Antioksidan
 • Kanser
 • Selaput
 • Penyakit Hati
 • Masalah Mata
Siapa yang memerlukan Activite ini?
 • Perokok
 • Peminum Alkohol/arak
 • Sistem imunisasi yang rendah
 • Masalah Hati
 • Masalah Tirod
 • Kadar sperma yang rendah
 • Kanser
 • Kepada yang memerlukan kulit yang cerah,putih atau ingin hilangkan jeragat.
Kebaikan :
 • Memutihkan Kulit
 • Menghilangkan bintik hitam
 • Mencegah/menghilangkan jerawat dan parut
 • Anti penuaan & anti kedut
 • Menjadikan kulit licin,segar dan berseri-seri
 • Mempercepatkan penyembuhan luka


Kandungan :
L-Glutathione with L-Cysteine, Alpha-Lipoic Acid and Niacinamide capsule dietry supplement

Arahan : Ambil 1-2 kapsul sehari,selepas makan.

Kesan pengambilan Active L-Glutathione + Collagen Plus jika diambil secara bertarusan untuk pemutihan boleh dilihat dalam jangka masa berbeza mengikut warna kulit:


medium brown skin: 1-3 bulan
dark brown skin: 3-6 bulan
very dark skin: 6-12 bulan
black skin: sekurang-kurangnya 2 tahun
fair skin: kulit akan menjadi putih kemerahan dalam tempoh 1-2 bulan

CARA PENGAMBILAN YANG DISYORKAN BAGI MENDAPATKAN HASIL TERBAIK:

BULAN PERTAMA:

SEBAIK-BAIKNYA MENGAMBIL SEBIJI ACTIVITE DAN COLLAGEN PLUS PADA AWAL PAGI DAN MALAM (2 KALI SEHARI) BAGI MENDAPAT KESAN YANG LEBIH CEPAT DAN KETARA.

BULAN SETERUSNYA:

MEMADAI DENGAN MENGAMBIL SEBIJI ACTIVITE DAN COLLAGEN PLUS SEKALI SEHARI PADA SEBELAH PAGI BAGI MENGEKALKAN KECANTIKAN KULIT

AMBIL ACTIVITE BERSAMA-SAMA COLLAGEN PLUS UNTUK KESAN YANG CEPAT DAN IMUM AGAR KULIT MENJADI MULUS,GEBU,CERAH DAN TEGANG.
                                              
                                  COLLAGEN PLUS
MAL 10053685X

Harga Pasaran: RM 66.00 ( 30 tablet )
Harga Ahli: RM 49.50

MUDA,TEGANG, ANJAL & MENAWAN DENGAN COLLAGEN  PLUSS !


Kandungan:
Setiap tablet mengandungi Fish Collagen ( Tuna ) 800mg
L-Lysine mono HCL 200 mg
Vitamin C 30 mg
Calcium 3.52 mg
Lycopene 10% 20 mg
Kaedah Pengambilan : 1- 2 tablet selepas makan

 • Semakin umur meningkat,kulit semakin kendur-hilang keanjalan.
 • Kolagen adalah sejenis protein yang boleh didapati daripada haiwan atau tumbuhan yang berperanan penting menganjal,menegang,memutih dan menghaluskan kulit.
 • Mampu memperbaiki struktur kulit,menghasilkan sel-sel baharu sekaligus mengurangkan atau menangani tanda penuaan seperti kedutan ,garis halus atau kulit kusam.
 • lycopene pula adalah sejenis karotenoid pigmen yang berwarna merah,biasa ditemui dengan banyaknya dalam buah tomato dan beberapa jenis buah lain.
 • Bersifat anti oksida yang sangat baik untuk tubuh manusia.

KETAHUI APA ITU COLLAGEN YANG DIPERLUKAN DALAM TUBUH ANDA

 • Collagen ialah sejenis protein yang sangat penting untuk menganjal,menegang,dan memutihkan kulit dan ia sering menjadi rebutan dan pilihan utama wanita pada masa kini.
 • Apabila umur meningkat,kulit menjadi semakin kendur dan kusam yang akan menyebabkan  kedutan. Penggunaan collagen mampu membaiki struktur kulit. Pakar kesihatan memperakui penggunaan collagen bagi menghasilkan sel-sel kulit dan sekaligus mengurangkan kedutan & tanda penuaan pada kulit.
 • Kajian klinikal menunjukkan keberkesanan penggunaan kolagen adalah mengurangkan bilangan,kepadatan dan kejelasan kedutan, memastikan keanjalan kulit serta memberi kesegaran kepada kulit
 • Kolagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai perikat dalam badan dan lebih kurang 1/3 daripada keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada kolagen.
 • Fungsi kolagen adalah memberikan struktur kepada badan,melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.Pada usia 20-an,terdapat pertumbuhan yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur badan dan menggalakkan perkembangan otot,tendon serta ligamen. Ia digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel badan baru.

Ketika usia 25 tahun keatas,kolagen mula menyusut dalam badan pada kadar 1.5% setahun & sehingga usia 45 tahun,badan kita dijangka kehilangan sebanyak 30% daripada kolagen semulajadi.

KEBAIKAN PENGAMBILAN COLLAGEN PLUSS:-

KULITMelembut, melicin dan menganjalkan kulitMenghilang/mengurangkan garisan kedut halus terutama di bawah mataMenyeri dan mencerahkan wajahMencerahkan kulit dari dalam dan menghilangkan pigmentasiMenghilangkan jerawat dan memudarkan parut jerawat dari wajahMencantikkan badan dan menghilangkan geleber kulitMenganjalkan,melembut & menghaluskan kulit payudaraTUBUH & KESIHATANMeneutralkan radikal bebas dan meningkatkan sistem imun badanMeningkatkan kadar metabolisma, mengurangkan kolesterol dan Mengatasi masalah sembelitMengstabilkan kitaran hormon, kitaran haid dan menghilangkan senggugutMengetatkan faraj dan meningkatkan libido wanitaMenguatkan tulang, gigi serta sendiRAMBUTMenguatkan akar rambutMelembut dan menyinarkan rambutMengurangkan rambut bercabangMembasmi keguguran rambutMenyuburkan dan melebatkan rambut

CARA PENGAMBILAN YANG DISYORKAN BAGI MENDAPATKAN HASIL TERBAIK:BULAN  PERTAMA:SEBAIK-BAIKNYA MENGAMBIL SEBIJI ACTIVITE DAN COLLAGEN PLUS PADA AWAL PAGI DAN MALAM (2 KALI SEHARI) BAGI MENDAPAT KESAN YANG LEBIH CEPAT DAN KETARA.
BULAN SETERUSNYA:MEMADAI DENGAN MENGAMBIL SEBIJI ACTIVITE DAN COLLAGEN PLUS SEKALI SEHARI PADA SEBELAH PAGI BAGI MENGEKALKAN KECANTIKAN KULIT
AMBIL COLLAGEN PLUS BERSAMA-SAMA ACTIVITE UNTUK KESAN YANG CEPAT DAN MAKSIMUM AGAR KULIT MENJADI MULUS,GEBU,CERAH DAN TEGANG.INFO TAMBAHAN:
UNTUK KESAN YANG LEBIH KETARA, AMBIL BERSAMA VIT. C 1000MG