Skin Care & Body Care


Rangkaian Kecantikan Glamorous



                                                                Rangkaian Whitiss




Facial Cleanser
( untuk kulit normal / kering)
HARGA PASARAN:: RM 11.30
Harga ahli : RM 8.50


Skali tengok macam pencuci muka ginvera jer kan...sebab packaging dia =)
Tapi bukan ginvera tau...
GIFFARINE...Facial Cleanser
Kali ni i nak share untuk kulit normal dan kering jer lu...
Post lain i share untuk kulit berminyak ngan sensitif plak k...

Ok...kalau untuk kulit normal / kering.... kulit wajah kite pastinyer kurang lembap sebab penghasilan minyaknyer kurang.... 
Kita selalu taknak kulit yang berminyak kan....
sebaliknya kulit yang berminyak tu mengurangkan kedutan 
dan kulit memang memerlukan sedikit lembapan...
tapi taknak laa kulit yang terlalu berminyak plak kan...

So untuk korang yang kulit normal / kering ni....
Cubalah facial cleanser ni...
Cleanser ni macam 'milk lotion' laa....Ianye sedikit berminyak...sedikit jer...

Ni part yang menariknyer... cara penggunaan cleanser ni :
Ok....sebab kulit kite dah kering...kite nak lah kulit nampak lembap cket kan..
Mula-mula sekali....
Cuci jer tangan lu bersih2...kemudian lapkan tangan...
Ratakan cleanser ke atas wajah TANPA menggunakan air...
Biarkan kering untuk seketika....
Haaa...ni yang best ni...
Korang massage laa muka korang tu....nanti bile dah lame korang massage...
korang boleh perhati...ade bintik2 hitam yang keluar...ni lah kulit mati pada wajah tu...
Bile dah rase puas ati....
Then baru boleh basuh....

Kulit akan terasa segar dan bersih lepas cuci dengan cleanser ni....
dan secara semulajdinye akan menambahkan kelembapan pada kulit....
So...tak rugi kalau nak try...harga takyah cakap ah...murah jer...

          



Miracle Fluid
Facial treatment Essence

Harga bukan ahli : RM 69.90
Harga ahli : RM 52.50

 Terokai 7 Keajaiban Pitera dengan produk SKII Miracle Water...... 
tapi adakah semua orang mampu milik sebotol air ajaib tu??
Hehehhee...
Haa...tapi insyaAllah...sebotol "Giffarine Miracle Fluid" ni mampu untuk jadi milik korang...
Kalau nak compare....murah 3x ganda laaaa....


Toner Terbaik Giffarine. Tanpa alkohol dan pewangi.Dihasilkan dari buah Delima, Witsh Hazel dan estrak Spirulina. Semua bahan ini bertindak mengekalkan kelembapan pada kulit, mengecilkan liang-liang roma dan mengekalkan keanjalan kulit. Kulit menjadi lebih cerah, berseri dan kelihatan sihat

Cara Penggunaan :
Selepas cuci muka, Titiskan “cecair ajaib” ini ke tapak tangan dan sapukan rata pada muka dan leher yang telah dibersihkan


Saya memang menggunakan toner. Saya memang suka coz pores dah semakin mengecil. jerawat pun cepat kering! hahaha yes ini lah yg saya mahu. Terima kasih Giffarine.;)
PRODUK INI DIKATAKAN SETANDING DGN PRDK SK**



Skin Softener
Harga bukan ahli : RM 14.90
Harga ahli : RM 11.20

Korang pun mesti dah boleh agak dah aper fungsi produk ni kan...
Lotion ni memang ajaib...i baru jer cuba lotion ni tak sampai seminggu...kononnya nak laa post gambar sebelum dan selepas keberkesanan produk ni....tak sempat nak amik gambar pun..dah berkesan...
hehehhee.....korang mesti blurrrrrrrr kan...aper laa yang i duk bebel sorang ni....
Alaa...pasal lotion ni laaa....
Skin softener ni berfungsi untuk melembutkan kulit2 kasar dan merekah...
Kat mane antara kulit kat badan kite kasar dan merekah....haaaaaaa.....
kat tapak kaki laa kan...

Tumit merekah ??
ni yang i nak cerita ni...
Tapak kaki i memang kasar dan merekah...kadang2 tu malu gak nak pakai heels yang menampakkan tumit kaki...Umur muda lagi tapi kalau orang tengok tumit kaki...masyaAllah...
i dah try banyak gak produk lotion ni tapi tak nampak sgt pun kesannya...even Ellgy Plus pun tak berkesan tau...hehehehhe

Tu yang i duk citer pasal GIFFARINE SKIN SOFTENER ni...yang i citer tak sempat nak amik gambar pun...mana tak nye...i baru jer pakai dalam 4-5 hari...sekarang ni dah tak nampak dah pecah2 tu...
Mungkin kesan dia cepat sebab tahap merekah i ni tak teruk kronik lagi kot...so kalau tuk korang yang tumit kaki tu tahap kerekahannya agak kritis...mungkin amik mase sikit kot...tapi percayalah...lotion ni memang dapat mengembalikan kelembutan dan kehalusan pada kulit =)



Rangkaian STAY-C50




                                                                  Rangkaian Rosia







Harga Runcit :RM11.50
Bio White (Kod:10501-06)

Membantu mencerah dan membersihkan kulit kusam dirumuskan dari khasiat herba semulajadi. Bio-Complex bertindak ‘menjernihkan’ semula kulit berpigmentasi, noda-noda hitam dan parut jerawat dengan semulajadi seperti yang anda idamkan.
                                                             
Harga Runcit: RM25.00

Dramatic Creamy Soft Mask (18007-06)

Masker muka ini membersih wajah anda secara mendalam­ dan menyeluruh. Kulit anda akan bebas dari kotoran, minyak­ dan menjadi lebih sekata.

Cara Penggunaan:
... Sapu dengan nipis pada wajah dan leher. Bilas selepas 5 minit.


Harga Runcit: 43.70
HARGA AHLI ; RM 32.78
Dramatic Exfoliating Massage Lotion

Menanggalkan sel-sel kulit mati tanpa iritasi. Mengecil dan membersih liang-liang­ roma terbuka dan menggalakkan pembentukan sel kulit baru. Wajah anda kelihatan lebih segar, cerah dan bebas dari kulit kasar dan gelap.

Cara Penggunaan:
... Sapukan losyen dan urut wajah anda sehingga kering. Dengan lembut­, urut keluar losyen tadi dengan hujung­ jari. Kemudian, bersihkan muka dengan tuala lembap atau air





Harga Runcit : RM31.00
Pattrena Acne Cleansing Foam (Kod:22103 - 06)

Satu inovasi terbaru untuk pembersih­ wajah. Tekstur buihnya amat bersesuaian­ untuk pengguna yang mempunyai­ masalah jerawat. Kombinasi­ hebat daripada­ Triclosan,­ Stay-C (Stable Vitamin­ C Derivative),­ Tea Tree Oil, Lavender Oil dan Chamomile­ Extract yang dapat­ membersihkan­ wajah anda dengan sempurna.­
Cara Penggunaan:
Letakkan sedikit pembersih ini di tapak tangan, gosok dengan lembut untuk kesan buih, dan sapukan pada wajah. Kemudian bilas dengan air bersih.



Harga Runcit : RM55.00
Renewal E-Q10 Night Cream (Kod:10306-06)

Formulasi lembut dengan keistimewaan Co-Enzyme Q10 ini membantu mengawal proses penuaan serta kedutan di lingkaran mata, dahi dan leher dengan berkesan. Ia juga meningkatkan kehalusan wajah secara semulajadi dengan tambahan Vitamin A dan Vitamin E. Tidak mengandungi pewangi ataupun warna sintetik. Ianya membantu anda untuk mendapatkan wajah yang lebih muda..., di samping mengurangkan kesan hitam, sembap dan lebam di sekeliling mata serta mengekalkan ketegangan kulit. Sesuai untuk kulit kering dan sensitif.

Cara Penggunaan :
Sapu dan ratakan krim sekitar mata serta wajah setiap malam

Harga Runcit : RM59.80
Pueraria Wrinkle Fighting Eye Contour (Kod:10307-06)

Krim khas untuk menegangkan wajah dan mencerahkan lebam sekililing mata. Tidak mengandungi pewangi dan pewarna. Diproses dari herba semulajadi seperta Pueraria Mirrifica yang berfungsi untuk menganjalkan kulit. Kulit menjadi semakin halus serta licin. Selain itu, ia juga diperkayakan dengan beras dan kacang dal yang diproses berkesan untuk mengurangkan lebam dan garisan halus di bawah mata.
Cara penggunaan:
Sapukan krin pada lingkaran mata dan urut perlahan-lahan. Gunakan setiap pagi dan malam atau sebelum memakai krim lain. Gunakan secara berterusan untuk kesan yang lebih cepat


Harga Runcit: RM56.10
Repairy Treatment (15004- 06)

Diformulasi dengan ekstrak yis, betaglucon dan protein susu untuk mengekalkan kelembapan,­ kelembutan dan mengawal keseimbangan kulit. Kulit wajah kelihatan berseri walaupun anda berhadapan dengan sinaran Ultra Ungu dan persekitaran yang tercemar.
Rawatan Pemulihan ini sesuai untuk semua jenis kulit.

... Cara Penggunaan:
Selepas membersih dan mengeringkan wajah, sapu ‘Repairy Treatment’ ini pada seluruh wajah dan leher sebelum menyapu krim lain. Gunakan pada waktu pagi dan malam
.


  
Stay-C 50 Magic Mask (Kod:10522-06)

Mengahalang kulit dari pencemaran dan radikal bebas yang menyebabkan kulit matang sebelum usia. Menggalakan pertumbuhan sintesis melanin yang menyebabkan bintik-bintik hyper-pigmentasi dan jerawat, disebabkan pendedahan berlebihan sinaran matahari. Selain itu ia dapat membantu mengeluarkan sel epidermal yang mati, menghasilkan kulit yang lembut, anjal dan cerah.... Menstimu;asikan sintesis kalogen yang membuatkan kulit anda cantik dan meningkatkan elastistiknya. Diperkaya dengan Water Lily, Chammomile, Stay-C 50 (Vitamin yang stabil) yang dapat menutrisikan kulit, mempertingkatkan kelembutan dan kecerahan.

Cara Penggunaan:
Bersihkan wajah dengan pembersih muka.
Letakkan esen dalam acuan yang bersih
Letakkan 1 tablet bersama esen sehingga kembang.
Letakkan masker pada wajah 10-30 minit.
Keluarkan masker tanpa membilas semula.
Gunakan 1-2 kali seminggu




Harga Runcit: RM9.70
Harga Ahli: RM7.28

   Re-White Whitening Roll-On (Kod:17201-06)

Formulasi lembut yang dapat memberi kesegaran dan keselesaan sepanjang hari. Dengan kandungan TRICOLOSAN dan ALLONTOIN, ianya dapat melembut dan melindungi kulit daripada bakteria. Dirumus dari agen pemutih untuk membantu mencerahkan kulit anda.
Isipadu Bersih: 50 ml
Formulasi lembut yang dapat memberi kesegaran dan keselesaan sepanjang hari. Dengan kandungan TRICOLOSAN dan ALLONTOIN, ianya dapat melembut dan melindungi kulit dari bakteria. Dapat menghaluskan liang roma,Dirumus dari agen pemutih untuk membantu mencerahkan kulit anda.Produk pencerahan bawah lengan yang terbaik dari produk pasaran
Selain daripada memutihkan kulit, ia juga boleh digunakan sebagai altenatif jika mengalami luka-luka kecil atau kegatalan. Hanya sapu dibahagian yang gatal atau luka... :-)

Sekadar informasi, kebanyakan roll-on yang berada di pasaran mengandungi alkohol. Berbeza dengan Re-White Roll-On yang hanya tidak mengandungi alkohol.