KOSMETIK










Sebelum                                                                                                               Selepas


























"Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku)..


Rangkaian koleksi Giffarine, Kosmetik Glamourous, Crystalline yang menarik dengan pilihan warna yang menawan. Selamat digunakan, berkualiti tinggi dan diluluskan dari US-FDA. Rahsia kecantikan dari koleksi  kosmatik ini dapat merealisasikan imiginasi kecantikan anda. Produk unik dan dinamik ini penuh dengan kejutan serta memberikan kita kebebasan untuk bereksperimentasi.

Rangkaian Rawatan Khas




Rangkaian Mekap Set Glamorous





Rangkaian Set Mekap Giffarine





                                                

HARGA PASARAN: RM 26.90
HARGA AHLI: RM20.20

Giffarine Lip Tester

Lip tester Giffarine ni ada 24 ton warna... nak rekemen lip tester ni sebab warna2nya sweet sgt..dan nampak  fresh....

Hmm kite kalau nak bermekap mesti nak kene match nga baju skali kan....So kalau kite cume ada limited lipstick kan tak match lak...So senang kan dengan lip tester ni....
Lagipun kalau nak beli sebatang lipstick tu...jenuh mau diabiskannyer sebatang tu...kalau i laa...setahun pun tak abis lagi...

Sekarang saya main calit jer lipstick yang maner sesuai...boleh main campur2 lagi tu...=)
Pastu lipstick giffarine ni tahan laa...Lipstick ni jenis matte...bukan yang jenis glossy tu...n tak melekat..
Korang bolehlaa cuba....mesti korang suka bile i bgtau harga pasni....


HARGA PASARAN: RM 11.50/2GM

Sis Magic Lip
Sis Magic Lip, berupaya menaturalkan warna bibir anda apabila menggunakanya, warna akan bertukar menjadi “mild pink” pada bibir anda. Kelembutan lipstick dan krim tanpa gris, ditambah dengan pelembab membuatkan bibir anda kelihatan lebih licin dan sihat.



HARGA PASARAN: RM69.90/150ML
HARGA AHLI: RM52.50


Miracle Fluid Facial Treatment Essence

Toner Terbaik Giffarine. Tanpa alkohol dan pewangi.
Dihasilkan dari buah Delima, Witsh Hazel dan estrak Spirulina. Semua bahan ini bertindak mengekalkan kelembapan pada kulit, mengecilkan liang-liang roma dan mengekalkan keanjalan kulit. Kulit menjadi lebih cerah, berseri dan kelihatan sihat

Cara Penggunaan : 
Selepas cuci muka, Titiskan “cecair ajaib” ini ke tapak tangan dan sapukan rata pada muka dan leher yang telah dibersihkan


Saya memang menggunakan toner. Saya memang suka coz pores dah semakin mengecil. jerawat pun cepat kering! hahaha yes ini lah yg saya mahu. Terima kasih Giffarine.;)
PRODUK INI DIKATAKAN SETANDING DGN PRDK SK**






HARGA PASARAN: RM 30.00
HARGA AHLI: RM 22.50

"Crystalline Foundation Stick"

Bedak asas ni dalam bentuk macam pensel jer......so senang laa nak bawa ke mana2...

Cystalline Foundation Stick ni datang dalam 7 pilihan warna...

Selalunya pilihan juru mekap ialah antara no FS 32 -FS 34... 
pendek kata...lebih kurang sesuai buat semua jenis ton kulit laa..=)
untuk FS 35 lak sesuai untuk nak wat shading...

Senang jer nak pakai...macam krayon jer..conteng cket2 kat muka...then amik sponge....basahkan sikit sponge tu untuk efek yang lebih halus...kemudian cuma ratakan jer...
Foundation ni akan terus sebati dengan kulit...tak berminyak sangat laa....
Ari tu i siap tertidur nga foundation ni lagi....balik dari wedding kawan tu dah penat sgt...tertidur...bangun Subuh tu baru basuh muka...i dah cuak takut naik jerawat dah...
tapi so far takde masalah...Alhamdulillah =)




HARGA PASARAN: RM 23.00
HARGA AHLI: RM 17.25

Crystalline Foundation Cream(Kod:12805-06-MFC05)

Krim asas yang lembut dan kekal berpanjangan ini memberikan hasil yang semulajadi lembut dan halus. Minyak jejoba untuk melembutkan kulit anda. Squalane untuk mengurangkan garisan dan Vitamin E untuk mencegah kedutan.







HARGA PASARAN: RM 31.30
HARGA AHLI: RM 23.48

Crystalline Loose Power (Kod:12704-06-LPC04)

Bedak debu bertekstur halus dan ringan. Penampilan wajah anda akan lebih menyerlah dan cerah secara semulajadi. Formulanya yang berkualiti tinggi seperti Jojoba Oil, Vitamin E dan Squalane dapat melembutkan dan melembabkan kulit muka.


HARGA PASARAN: RM 87.10
HARGA AHLI: RM 65.30

Glamourous Radiant Compact Foundation

Rangkaian "Koleksi Glamorous" adalah teknologi dan penemuan terbaru dalam produk Giffarine....

Bedak padat Glamorous ini mempunyai tekstur yang sangat halus dan ringan...Diadun dengan formula Lumina-Flex yang membantu menyamarkan bintik-bintik hitam, pigmentasi serta parut jerawat...
Solekan akan tahan lebih lama walaupun di bawah sinaran matahari...
Teknologi Nylon-12 di dalamnye boleh mengurangkan lebihan minyak dan melindungi kulit dari tindakbalas alam sekitar =)

Kalau korang pernah menggunakan bedak padat jenama "Miyaki" daripada Cosway....
Bedak padat "Glamorous" ni mungkin mampu menandinginya....
Tak salah rasenyer kalau korang nak beralih angin...
Kite mencuba yang terbaik kan??

Koleksi bedak padat "Glamorous" ni datang dalam 3 koleksi ton warna...
GRC 01  -  untk kulit sawo matang
              GRC 02  -  untuk kulit cerah (Rosy White)
     GRC 03  -  untuk kulit kuning langsat


Crystalline Eye Liner Pencil

Kod: 13103-06 (EP 3)
Berat Bersih: 1.3g
Harga: RM25.20
...
Kod:13104-06 (EP 4)
Berat Bersih: 1.3g
Harga: RM25.20




Giffarine Dip Liner
Kod:15403-06
Berat Bersih: 4g
Harga: RM38.70



Compact Foundation Oil Control

Harga:RM31.30

Kod:12413-06 (CO3)
... Berat Bersih: 14g
Harga: RM31.30

Kod Isian Semula
13411-06 (RC01)
13412-06 (RC02)
13413-06 (RC03)
Harga: RM20.00


----------------------------




HARGA PASARAN: RM 18.90/200ML
HARGA AHLI: RM 14.20

Kod :10602-06

Aquara Essence Spray

Semburan mineral dengan campuran kompleks dan ekstrak bunga lili ini membantu menyeimbangkan kulit, menggurangkan kesan dedahan kulit anda pada pencemaran sekeliling dan matahari. Ianya memberikan kelembutan dan kebersihan pada kulit serta menambahkan kelembapan supaya anda terasa segar dan bersih sepanjang hari.

aquara essence spray membuatkan make up yg kita pakai jd tahan lama dan muka nampak lebih fresh...
Semburan mineral dengan campuran mineral kompleks dan extra bunga lili ini membantu menyeimbangkn kulit,mengurangkan kesan dedahan kulit anda pada pencemaran sekeliling dan sinaran uv...Ia memberikan kelembutan dan kebersihan kulit serta menambahkan kelembapan supaya anda terasa segar dan bersih sepanjang hari....

TESTIMONIAL

i sendiri susah nak minum air secukupnya walaupun ternyata ia baik untuk kulit..


jadi setiap 2 jam i akan spray muka dengan aquara essence spray ni sewaktu di opis


automatik wajah yang berminyak segar kembali dan membantu memastikan kulit wajah sentiasa kelihatan sihat dan paling penting make up long lasting ^_^



HARGA PASARAN: RM 20.70
HARGA AHLI: RM 15.53

Crystalline Eye Make-up Remover (Kod:11002-06)

Pembersih yang berasaskan air tanpa minyak dan alkohol. Tindakan menyeluruh dalam satu, ianya membersihkan keseluruhan solekan pada kelopak mata, bibir dan wajah. Memberikan kesan yang segar dan lembut pada wajah tanpa sebarang kesan iritasi. Diperbuat daripada cammomile untuk mengimbangkan kelembapan kulit.